onsdag 27 juli 2016

Grillkväll med ridtur

Blev utbjudna till Elin, Peter, Valle och Leopold på lek och grillkväll idag. Tjejerna har pratat om att de vill rida något mer, så vi passade på att ta det i samma veva, men det blev en lite senare kvällsritt. Efter att ha ätit gott grillat med en massa smarriga tillbehör och sedan en god efterrätt så bytte jag, Felizia och Jazmine om och gick ner till stallet.

Var ut och red en dag även förra veckan, på Ina och Nisse - blev samma hästar idag :)  Och typ samma sak - en tur i Trollskogen + på Magiska stigen och så en liten sväng på banan som avslutning. Förra gången red de en liten styrövning med slalom på ena långsidan och en volt på den andra, den här gången sa Jazmine: "Idag vill jag rida lite som jag vill, hur som helst", och Felizia fick träna på att rida stora, fina volter med ställd häst. Mestadels har ridningen blivit i skritt, eftersom hästarna ju har sommarlov, men med lite travinslag på banan.


Trollmor vakar över, och hälsar välkommen till hennes skog

Magiska stigen

Från förra veckans ridning




Jazmine har haft sina två första avramlingar, båda idag. Först i skogen. Nisse var lite hungrig och trängde sig in mellan ett litet träd och en liten sten (Jazmine höll i handtaget eftersom det var nerförsbacke, och hann inte med att styra bort honom), vilket gjorde att Jazmine fastnade med benet/knät vid trädstammen och drogs av. Det var fullt med mjuk mossa runt omkring, men självklart så föll hon med låret rätt ner på stenen ... :(  Det gjorde väldigt ont just då, men gick över ganska snabbt och hon satt upp och red vidare.
Den andra kom på ridbanan. Hon och Nisse travar längs långsidan och helt plötsligt gör hon en kullerbytta över halsen. Nisse gjorde inget knasigt alls, utan det var Jazmine som red lätt lite för högt och tappade balansen, gumman. Annars har hon blivit jätteduktig på just det, att rida lätt i traven, men Nisse tar ju så korta, snabba steg att det lätt blir lite skumpigt. Men samma nu, upp snabbt (hon slog sig inte utan blev mest rädd) och trava lite till. Duktigt jobbat!
I övrigt så har Jazmine kartat på sig bra i stallet också, sedan ridlägret. Hon fixar i princip allt själv utom att få in bettet i munnen. I alla fall när det är i bra höjd så att hon når :)

Felizia sköter sig såklart också bra, men det har hon ju gjort länge :)  Blir tyvärr inte lika mycket fokus på henne när Jazmine rider samtidigt, men hon klarar sig bra själv bara hon får en instruktion att följa.

Tack Elin och Peter för en god och trevlig middag, och för lån av hästarna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar